Vyberte si státní podporu na míru

Regionální centra SFPI

Potřebujete si popovídat o tom, jak vybudovat nájemní bydlení ve vaší obci? Jsme tu od toho, abychom vám pomohli. Nabízíme vám zdarma konzultace s experty z oborů, které se stavbou a financováním nájemního bydlení souvisí.

 

Koordinační a kompetenční centrum

Když si s něčím nevíte rady, je nejlepší obrátit se odborníka v oboru nebo na někoho, kdo už má s řešením podobného problému zkušenosti. Konzultovat otázky související s veřejnými investicemi ve vaší obci je díky síti expertů KKC, jejichž služby vám nyní zdarma nabízíme, jednodušší než kdykoliv dřív.

 

 

Nepřehlédněte

Od 1. července 2024 je aktuální výše základní sazby EU 4,68 %

Úrokové sazby našich programů se odvíjejí od základní sazby Evropské unie pro Českou republiku. Vždy, když dojde ke změně této základní sazby, změní se i úroková sazba našich programů. O každé takové změně informujeme v aktualitách na těchto stránkách.

 

 

Konec fixace v Programu pro mladé

Od doby, kdy jste s námi podepisovali úvěrovou smlouvu s úrokem kolem 1 % p.a., se hodně změnilo, a tak je možné, že vás zneklidňují vysoké úrokové sazby a blížící se změna fixace. Abychom vaše obavy rozptýlili, chceme vás upozornit na skutečnost, že díky nařízení vlády č. 267/2023 Sb. došlo ke změně, která se týká úrokové sazby.

Nově se úroková sazba stanoví ve výši základní sazby Evropské unie pro Českou republiku, která je platná v první den nové doby fixace, snížené o 3 procentní body, minimálně však ve výši 1 % a maximálně ve výši 3 % p.a. To znamená, že nová úroková sazba vašeho úvěru nemůže být vyšší než 3 % ročně. Jestli máte přesto pochybnosti o tom, jak budete úvěr dál splácet, kontaktujte nás na e-mailu uroky@sfpi.cz nebo zavolejte na číslo 585 206 121, budeme společně hledat řešení.

Podpora pro rodiče a jejich děti

Máte od nás úvěr na pořízení bydlení z Programu pro mladé (NV č. 136/2018 Sb.), z programu Vlastní bydlení (NV č.1/2021 Sb.) nebo z Programu 300 (NV č. 616/2004 Sb.) a vaše rodina se rozrostla? Po narození nebo osvojení dítěte můžete požádat o snížení jistiny o 30 tisíc korun na každé dítě, které do vaší rodiny přibylo během trvání úvěrové smlouvy.

 

 

Dotace při narození dítěte je realizována z prostředků státního rozpočtu ČR prostřednictvím Ministerstva pro místní rozvoj.

 

Informace pro obce

Máte od nás dotaci na výstavbu bytů poskytnutou na základě nařízení vlády č. 146/2003 Sb., nebo č. 481/2000 Sb., nebo č. 209/2013 Sb. a č. 78/2016 Sb. a chtěli byste požádat o zkrácení vázací lhůty? Stáhněte si formuláře a požádejte o změnu smlouvy o poskytnutí dotace.

Ubytování pro ukrajinské uprchlíky

Obce, které chtějí pomoci uprchlíkům z Ukrajiny tím, že je ubytují v nájemních bytech postavených pomocí podpory z programů, které administruje SFPI, najdou na stránkách SFPI informace, jak mají v tomto případě postupovat, aby nebyla porušena pravidla nařízení vlády, jimiž se programy řídí.

 

 

Aktuality

Dobrá praxe

Když se dílo podaří, každý se rád pochlubí výsledkem. Ani my nejsme výjimkou a rádi se s vámi podělíme o ukázky vybudovaných nebo přestavěných a opravených domů a prostranství, které dostaly nový kabát nebo vznikly díky naší finanční podpoře, ať už v podobě dotace nebo úvěru.

 

 

Zpravodaj SFPI

Zůstaňte s námi v kontaktu

Podrobné informace o jednotlivých programech, aktuality, pozvánky na semináře, příběhy dobré praxe, důležitá upozornění, to vše a mnohem víc najdete každý měsíc ve Zpravodaji SFPI. Zpravodaj si můžete jednoduše stáhnout nebo se můžete přihlásit k jeho pravidelnému odběru. Pod níže uvedeným odkazem najdete přihlašovací formulář i archiv letošních vydání. Je to jednoduché!